.... oozebap LLIBRES ....
_________________________________ _ ____________________________ _ _________________

 

El record m’alleuja
Escrits escollits de la poeta, pedagoga i mística africana Nana Asma’u


Selecció i introducció de Bilal Dídac P. Lagarriga

oozebap, 2023


ISBN: 978-84-09-56147-6
150 pàgines

PVP: 12,00€ (despeses d'enviament incloses a la Península)

       

*Per pagar amb transferència bancària o bizum podeu escriure a didac(arroba)oozebap.org

....... Quan es parla d’islam, sovint sorgeixen dues qüestions clau: la desigualtat de gènere i la centralitat del gihad. És possible parlar-ne des d’un angle diferent? La poeta, pedagoga i mística africana Nana Asma’u (1793-1864) és una mostra de la importància del rol de la dona a l’islam i de la reivindicació del gihad com a mètode de transformació personal i comunitària.
....... Escriptora prolífica en àrab, fulfulde i haussa, la seva obra escrita, majoritàriament en vers, reflecteix els ideals socials i espirituals d’una societat utòpica del segle XIX, el Califat de Sokoto, una federació d’emirats autònoms d’uns 15 milions d’habitants entre Nigèria i el Camerun.
....... Promotora de Yan Taru, una organització de pedagogues itinerants, també va ser la referent espiritual i el símbol d’aquella utopia enderrocada pel colonialisme britànic. Avui, el seu testimoni segueix viu a través de la memòria popular de la regió, on molts poemes no s’han deixat de cantar i alguns dels seus lli- bres són best-sellers. A nivell internacional és un referent tant dels moviments que visibilitzen les veus de les dones musulmanes com dels que reivindiquen l’aportació intel·lectual negreafricana a l’islam global.
....... El record m’alleuja recull una selecció del que Asma’u va escriure durant cinc dècades elaborada per Bilal Dídac P. Lagarriga autor, a més, de l’estudi introductori amb les dades biogràfiques, les referències dels seus poemes i el context revolucionari que la nostra protagonista va contribuir a desenvolupar.


................................................................................................................................................_________________________________ _ ____________________________ _ _________________
.... oozebap LLIBRES ....