Jidma
festival interior

ACTIVITATS ... QUI SOM ... VÍDEOS ... CONTACTE

 

JIDMA és un festival itinerant iniciat el 2020 sobre pensament, art, educació i espiritualitat d'una forma intercultural i transversal. Un punt de trobada a través de tallers, vídeos, pòdcasts, exposicions, publicacions, taules rodones, converses i projeccions.


ORGANITZACIÓ

JIDMA està organitzat per l'Associació Cultural OOZEBAP, entitat fundada a Barcelona el 2005 per treballar des de la cultura en propostes que busquen el diàleg intercultural i interreligiós. Entenem que en una societat on malauradament hi ha un augment, d'una banda, del racisme i la islamofòbia i, de l'altra, de posicions fonamentalistes que dificulten el diàleg i la cooperació entre creences, és necessari enfortir les accions que ajudin a formar persones més empàtiques i obertes a l'altre en un sentit de respecte i de buscar valors comuns des de la particularitat de cadascú.

JIDMA vol oferir una sèrie d'activitats que no s'aturen al 2020, sinó que al llarg del temps va proposant accions al voltant de tres eixos, pensament-art-espiritualitat, i d'un format polivalent -tallers, conferències, edició de llibres, projeccions i exposicions, etc.-. A més, la persona que coordina JIDMA és Dídac P. Lagarriga, amb una llarga trajectòria en la programació cultural a Barcelona i molt implicat amb la interculturalitat i el diàleg interreligiós des de fa més de vint anys.


OBJECTIUS

-Oferir espais de trobada, reflexió i formació en qüestions d'interculturalitat i diàleg interreligiós que tinguin com a eixos principals l'art, el pensament i l'espiritualitat.
-Contribuir a una societat on la pluralitat de creences, tradicions i idees serveixin per enriquir-nos col.lectivament i no com un element de crispació i discriminació.
-Posar èmfasi, especialment entre els joves, en els valors intangibles i espirituals en camins de realització personal a través de la cultura i l'expressió artística i literària en una època complexa i incerta com l'actual.