Jidma
festival interior

ACTIVITATS ... QUI SOM ... VÍDEOS ... CONTACTE

 

......................................................................................................................................................................

JIDMA 02 - HOMENATGE A DALILA ENNADRE, projecció i conversa amb Siham Lech-Hab
D
issabte 12-12-2020, 12h, C.C. Convent de Sant Agustí, Barcelona

[PODEU VEURE L'ENREGISTRAMENT D'AQUEST ACTE AL NOSTRE CANAL DE YOUTUBE]

Projecció de La Caravanne de Mé Aïsha de la realitzadora marroquí Dalila Ennadre, que va morir la passada primavera. Aquest documental íntim i personal traça la vida de la poetessa i mística Aïcha Messaoud, originària de Mauritània, que va passar gran part de la seva vida en una il·lustre família nòmada, la del Cheik Ma-el-Aïnïne. Ennadre viatja a la recerca de les petjades de la memòria de la seva heroïna creuant milers de quilòmetres pel desert des del Marroc a Mauritània.
Siham Lech-hab (presidenta de l'Associació Joventut Multicultural Musulmana) amb conversa amb Dídac P. Lagarriga, conduirà el cinefòrum posterior. Amb aquest acte volem recordar a la cineasta marroquí i aprofitar la seva obra per parlar de temes clau en la nostra societat com dona i islam, colonialisme i islamofòbia, tradició i modernitat, espiritualitat i art.

Dalila Ennadre va néixer el 1966 a Casablanca. Després de créixer a París del 1985 al 1996, es va traslladar a Guyana, Alemanya, Marroc i Canadà. Amb formació autodidacta, ha dirigit diverses pel·lícules documentals sobre temes relacionats amb la societat marroquina. Les seves pel·lícules han estat guardonades en festivals de cinema documental de tot el món. Va morir als cinquanta-tres anys a París el 14 de maig de 2020 causa d'un càncer que li va ser diagnosticat el 2018. Més informació sobre la seva trajectòria, https://es.wikipedia.org/wiki/Dalila_Ennadre.

Data: Dissabte 12 de desembre de 2020, 12h. Lloc: C.C. Convent de Sant Agustí, Pl. Acadèmia s/n, Barcelona 08003.
Acte amb aforament limitat. Inscripcions per email a: didac[arroba]oozebap[punt]org.
Amb la col·laboració dels arxius OVNI.


......................................................................................................................................................................